Tweede jubileumconcert

Willem Harold Boog

Op D.V. zaterdag 11 oktober aanstaande concerteert de bekende organist Willem Harold Boog op het fameuze Hinsz-orgel (IV/56) van de Bovenkerk in Kampen, vanwege zijn 35-jarig jubileum als concertorganist. Aan dit unieke concert wordt medewerking verleent door Jan Lenselink (vleugel) en Evelyn Heuvelmans (hobo). De presentatie is in handen van Hester Dammers en iedere bezoeker ontvangt op deze avond een gratis jubileum cd.

Ook is er aandacht voor de Lepra zending, waarvan Willem Harold Boog onlangs de eerste ambassadeur in Nederland is geworden. U kunt bovendien het concert volgen via ‘live-beeldprojectie’ vanaf de speeltafel.

Programma:  Canonisch voorspel en trio Psalm 139 van Boog, delen uit The Royal Fireworks Music van  Händel, Trio over Psalm 42 Weg mein Herz mit den Gedenken van Homelius en Trio over Psalm 42 van Boog, Praeludium und Fuge a-moll, BWV 543 van Bach en de Elegy (klaagzang) van Thalben-Ball. Dan volgt voor orgel en hobo ‘Concerto en ré-mineur’ van Marcello gevolgd door een feestelijke improvisatie van Jan Lenselink (vleugel).

Na de pauze: voor orgel en vleugel een ‘Beatle medly’ (arr. Jan Lenselink), voor orgel solo het Scherzo en sol-mineur, opus 31 van Callaerts, Praeludium und Fuge über den Namen B.A.C.H. van Liszt, Het Gebed des Heeren (nieuwe uitgave) van Zwart, de nieuwe Fantasie Psalm 103 van jubilaris Boog. Na het dankwoord en sluiting de Fantasie over Psalm 25 van Zwart met aansluitende samenzang.

U bent van harte welkom bij dit prachtige jubileumconcert.

De toegang is GRATIS inclusief koffie, een traktatie èn een jubileum cd! Wel is er een collecte en kunt u andere cd’s en bladmuziek aanschaffen. Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is geopend vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie: www.willemharoldboog.nl en www.boogconcerten.nl 

Poster Kampen 11 oktober 2014

Tijdens de pauze kunt u, onder het genot van een (gratis) kopje koffie en iets lekkers, elkaar ontmoeten en na afloop van het concert is er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren.

Het concert begint om 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur). De entree is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten.

U kunt zich alvast hier inschrijven voor dit concert.