Stadsorganist

Header
Wij zijn erg trots op het feit dat Willem Harold Boog zal worden benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Zeist. Hieronder staat het gepubliceerde persbericht:

ZEIST – Het ‘KunstenHuis’ en het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zeist zijn voornemens om de heer Willem Harold Boog (1964) per D.V. 27 april 2016 te benoemen tot Stadsorganist van de gemeente Zeist.

Als concertorganist geeft Willem Boog al meer dan 35 jaar orgelconcerten in binnen- en buitenland. Willem Boog is sinds 1989 als Cantororganist en Kerkmusicus verbonden aan de Oosterkerk in Zeist. In januari 2014 ontving hij de zilveren draaginsigne voor zijn 25-jarig jubileum als Kerkmusicus van de Oosterkerk.
In 2016 organiseert Willem Boog voor de 25ste maal het Traditionele Oranjeconcert in de Oosterkerk in Zeist. Tijdens dit feestelijke jubileumconcert zal door burgemeester Janssen de benoeming van Willem Boog tot Stadsorganist worden toegekend.

Naast het feit dat Willem Boog 22 jaar privé les gehad heeft van de bekende Kamper organist Willem Hendrik Zwart, studeerde hij orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan diverse Nederlandse conservatoria. In 1991 deed hij eindexamen orgel bij Jos van der Kooy in de Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem en in 1992 eindexamen kerkmuziek in de Westerkerk te Amsterdam, eveneens bij Jos van der Kooy. Verder heeft Willem Boog in Duitsland gestudeerd bij Christoph Schoener en in Hongarije bij Istvan Baróti.

In een samenwerkingsverband tussen Stadsorganist, de gemeente Zeist en de Zeister Muziekschool (sinds dit jaar onderdeel van het KunstenHuis De Bilt-Zeist) zullen de Zeister orgels en de Zeister orgelcultuur meer onder de aandacht worden gebracht en zullen allerlei activiteiten ontplooid worden om de Zeister orgels meer toegankelijk te maken voor publiek.

Van Willem Boog zijn er verschillende solo cd’s verschenen en ook als componist en arrangeur verschijnen er regelmatig koor- en orgelwerken van zijn hand. Naast de functie als concertorganist heeft Willem Boog een uitgebreide lespraktijk voor orgel, piano, klavecimbel, zang en solfège. 

Willem Harold Boog

Verder verzorgd hij workshops als ‘samenzang begeleiding’, ‘Hollandse Koraalkunst’, ‘interpretatie en registratie’ en ‘de geheimen van het orgel’ en is hij werkzaam als koordirigent.Met name de ‘orgel educatie’, de Serie Orgelconcerten (dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd in de Oosterkerk), de Orgelplusconcerten, excursies, wandelconcerten en opendagen zullen hier een groot deel van uitmaken. De

Zeister Muziekschool – als stimulator van de muziekcultuur in Zeist – zal een coördinerende rol spelen om de orgel educatie in Zeist een impuls te geven.

Willem Boog vertegenwoordigt als ‘oudste leerling’ van wijlen organist Willem Hendrik Zwart (1925-1997), de zogenaamde “Jan Zwartschool”, waarbij hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester onderschrijft: “de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn!” .

U/jij bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het komende Jubileumconcert. Medewerking zal worden verleend door Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist o.l.v. Arnold Span en gastdirigent Gert Buitenhuis en door de pianist Jan Lenselink.
Tijdens dit concert zal de première plaatsvinden van twee werken voor orgel en orkest, speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Gert Buitenhuis.

Hieronder een aantal foto’s van het Oranjeconcert en de benoeming van Willem Harold Boog tot Stadsorganist van Zeist: