Ridder in de orde van Oranje Nassau

Willem Boog RIOVONZEIST – In de Oosterkerk in Zeist, tijdens het jubileumconcert van de 25ste Serie Orgelconcerten (juli 2017) is de Nijkerker Willem Harold Boog, kerkmusicus en Stadsorganist van Zeist, koninklijk onderscheiden. Willem Harold Boog kreeg de onderscheiding, ridder in de orde van Oranje Nassau, opgespeld door burgemeester Renkema van Nijkerk.

 

Tijdens het concert werd ook de nieuwe CD met daarop werken van Händel, Saint-Saëns, Becker, Boog en Zwart gepresenteerd en het eerste exemplaar werd overhandigd aan de burgemeester van Nijkerk. Na de pauze was de presentatie van de nieuwe koraalbundel met ‘drie oud-Hollandsche liederen uit Valerius Gedenckclanck’. De eerste exemplaren van deze bundel werden overhandigd aan Rob Schouw, directeur van het KunstenHuis De Bilt-Zeist en aan Gerard van den Tweel, bekend ondernemer uit Nijkerk.

Verder werkten aan dit jubileumconcert mee: het  ‘Bach Consort Nijkerk’ (koor en orkest) o.l.v. Falco van Loon (tevens solozang), Maurice van Dijk (trompet) en ‘Het KunstenHuis De Bilt-Zeist’. Willem Boog bespeelde in totaal drie verschillende orgels.