Traditioneel Oranjeconcert 26 april 2014

Willem Harold Boog
Op Koningsdag, zaterdag 26 april, verzorgt organist Willem Harold Boog voor de 23ste keer het Traditionele Oranjeconcert op het romantische Flentrop-orgel van de Oosterkerk (Woudenbergseweg 44) in Zeist.

Een feestelijke programma met werken van Händel, Rinck, Boog, Mulder, Bossi, Becker en Zwart.

Als openingswerk klinkt de bekende Fantasie en Fuga over ‘de Konings-Psalm’ 72 van Jan Zwart. Van Georg Friedrich Händel speelt Willem Boog het vierde orgelconcert in F-grote terts in de bewerking van Marcel Dupré. Dit prachtige vierdelige werk wordt voor het eerst uitgevoerd met het Oosterkerk orgel. Vervolgens van Christian Rinck (leerling van Bach’s leerling Kittel) de variaties over ‘God save the King’ en het programma sluit voor de pauze met bewerkingen van Willem Boog over drie bekende Valeriusliederen: Koraal-meditatie over ‘Gelukkig is het land’ met ‘Leve de Koning!’, de Bede over ‘O Heer die daer des Hemels tente spreyt’ en Toccatine en koraal over ‘Wilt heden nu treden voor God den Heere’.

Na de pauze vervolgt Willem Boog zijn programma met een nieuw orgelwerk dat onlangs postume werd uitgegeven: Oranje-fantasie (Variaties over vijf Vaderlandse liederen) van de hand van Klaas Jan Mulder. Zeer de moeite waard!

Dan volgt van Marco Enrico Bossi het verstilde ‘Chant du soir’ (avondzang) en van René Louis Becker de wervelende ‘Finale’ uit Sonate II in F-grote terts (opus 41).

Met de ‘Fantasie alla Marcia over Het Wilhelmus’ van Jan Zwart, en de gebruikelijke samenzang, besluit Willem Boog dit feestelijke programma.

Tijdens de pauze kunt u, onder het genot van een (gratis) kopje koffie en een heerlijke traktatie, kennismaken met de concertant.

Zoals gebruikelijk is de toegangsprijs € 7,- en kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis.

Aanvang: 20.00 uur en de kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

U bent van harte welkom en de oranjebitter staat klaar!

Verdere informatie zie onze websites: www.willemharoldboog.nl en www.boogconcerten.nl

Oranjeconcert