Persbericht Benefietconcert Stichting Open Doors

Header 2.0
D.V. zaterdag 16 mei aanstaande verzorgen de organist Willem Harold Boog (Nijkerk) en de hoboïste Evelyn Heuvelmans (Leusden) en Benefietconcert in de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘De Kandelaar’ in Nijkerk. Het concert is ten bate van het project ‘Micro krediet en taalonderwijs voor vrouwen in Egypte’ van Stichting ‘Open Doors’. Ds. H.D. Rietveld verzorgd de opening en het dankwoord en namens Stichting ‘Open Doors’ is er een korte toelichting over het project.

Op het programma staan werken van Zwart (Fantasie Psalm 66 met samenzang), Stanley (Suite in D), Bach (Partita g-moll, BWV 1013 – Concerto g-moll, BWV 1020 – Toccata und Fuge d-moll, BWV 565 en Adagio/Trio Es-Dur), Asma (Liedbewerking ‘Beveel gerust uw wegen’ met samenzang), Marcello (Concerto d-moll), Franck (Andantino), Boog (Canonisch voorspel en trio Psalm 139 met samenzang – Voorspel Psalm 9 met samenzang), Van den Sigtenhorst Meyer (Moderato), Donizetti (Andante) en Becker (Prayer en Toccata, opus 40).

Evelyn Heuvelmans is als internationaal hoboïste bekend van vele concerten, cd-opnamen en radio- en tv uitzendingen. Ze was werkzaam als hoofdvakdocente aan het Twents Conservatorium en geeft momenteel les aan de Barneveldse Muziekschool. Met Willem Harold Boog werkt ze al vele jaren met groot plezier samen.

Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is geopend vanaf 19.00 uur.
De entree is gratis, maar is er uiteraard een collecte ten bate van het project. Alvast van harte bij u/jullie aanbevolen! Bovendien ontvangt u, bij aanschaf van de cd ‘Hollandse Koraalkunst’ een extra gratis jubileum cd van Willem Harold Boog.
U bent allemaal van harte welkom!

info: W.H. Boog (033 245 2218 / www.willemharoldboog.nl en www.boogconcerten.nl)
en H.D. Rietveld (033 246 3332).