Orgelconcert Willem Harold Boog in de Sint Janskerk Maastricht

Header

Op D.V. vrijdag 3 oktober aanstaande concerteert de bekende organist Willem Harold Boog op het Verschueren orgel (II/25) van de Sint-Janskerk in Maastricht.

Willem Harold Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en clavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar. Eindexamen klavecimbel deed hij bij Remy Syrier (1987) en orgel bij Jos van der Kooy (1991, Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem) bij wie hij in 1992 ook het eindexamen improvisatie voor het diploma kerkmuziek behaalde in de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart op het majestueuze Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen.

Verder nam Willem Harold Boog deel aan een internationale interpretatie-cursus (1989) door Christoph Schoener (BRD.) van Bach en Mendelssohn werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij Istvan Baróti, organist van de Dom van Esztergom (Hongarije) werken van Liszt, Widor en Franck. Behalve in Nederland concerteerde hij ook in Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije (concertreis 1997, 2001 met workshop Hollandse Koraalkunst aan de István Széchenyi Hochschule in Györ en 2002), Engeland, Canada en Amerika (concertreis 1998 en 1999).

Willem Harold Boog is dit jaar 25 jaar werkzaam als Kerkmusicus van de Oosterkerk te Zeist (hij ontving daarvoor de zilveren draaginsigne) en 35 jaar als concert-organist en koordirigent.

Wat betreft de functie van het orgel in de eredienst onderschrijft hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart: de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn.

Voor het concert in de Sint Janskerk staan de volgende werken achtereenvolgens op het programma:  Canonisch voorspel, trio en koraal Psalm 139 van Boog, Trio Allein Gott in der Höh’ sei Ehr, BWV 676a van Bach, de ‘Tumpet Tune’ en het ‘Allegro’ uit ‘Suite in D’ van Stanley, delen uit ‘Concert Variationen über Du Hirte Israëls‘ (opus 3) van Freyer, het Choral Was Gott thut das ist wohlgethan (opus 93) van Guilmant, twee delen (Adagio en Final) uit Symphonie IV (opus 13/4) van Widor en tenslotte de Fantasie over Psalm 138 wederom van Willem Harold Boog zelf.     

U bent van harte welkom bij dit prachtige orgelconcert.

De toegang is GRATIS, wel is er een collecte en kunt u cd’s en bladmuziek aanschaffen. Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is geopend vanaf 19.00 uur.

Voor meer informatie: www.willemharoldboog.nl en www.boogconcerten.nl

Poster Maastricht 3 oktober