Agenda

Orgelconcerten Willem Harold Boog

Orgelconcert Grote Kerk
___________________________________________________________________

Donderdag 15 oktober aanstaande zal in de Grote Kerk van Harderwijk (Kerkplein 1) een orgelconcert plaatsvinden door Willem Harold Boog.

Het programma heeft als thema Feike Asma. Als ‘vaandeldrager van de Jan Zwart-school’ is Willem Boog bij uitstek een vertolker van de Hollandse Koraalkunst. Met het prachtige Bätz-orgel van de Grote Kerk komt deze muziek zeer tot zijn recht!

U kunt achtereenvolgens luisteren naar werken van Asma (Liedbewerking ‘Daar ruist langs de wolken’ – Finale Psalm 72 – Medley over drie geestelijke liederen en ‘De Heilige Stad’), Martini (Trio in d/arr. F. Asma) – Bach (Praeludium G-Dur, Sicilienne/arr. L. Vierne en de bekende Fuga in g-moll) – Tournemire (Pièce Symphonique) en Callaerts (Toccata).
Kortom: een feestelijk en zeer afwisselend programma!

Het concert begint om 20.00 uur uur (kerk geopend vanaf 19.30 uur).

De toegang is 9 euro en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
Reserveren is noodzakelijk en kan uitsluitend via: najaarsorgelserieharderwijk@gmail.com
Er zijn maximaal 100 personen bij het concert toegestaan.

U/jij bent van harte welkom!

28ste Serie Orgelconcerten
___________________________________________________________________

In de maand augustus wordt voor de 28ste achtereenvolgende keer de Internationale Zomerserie Orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk georganiseerd door Stadsorganist Willem Harold Boog.

8 augustus Ignace Michiels (Sint-Salvatorkathedraal Brugge) | Thema: Rondreis door West-Europa.
Bach (Toccata F-Dur), Rheinberger,Stamm, Lemmens (Sonate Pascale), Maes, Peeters,
Reuchsel, Dupont en Grison (Toccata).
Een unieke kans om deze organist van absolute wereldklasse te kunnen beluisteren!

22 augustus Stadsorganist Willem Harold Boog – verzoekprogramma
Boog, Bach/Vierne, Van Eijken (B.A.C.H.), Pasini (Cantabilé), Tournemire (Pièce
Symphonique), Callaerts (Toccata), Van Opstal (Psalm 42) en Adams/Asma.

Voldoende redenen u van harte te nodigen om bij deze twee concerten aanwezig te zijn. U kunt het virtuoze spel van de organisten weer live meemaken in de kerkzaal door middel van beeldprojectie vanaf de speeltafel. In verband met de beperkingen rond het Coronavirus is er dit jaar geen pauze.

De concerten beginnen om 19:30 uur. De kerk is open vanaf 19:00 uur.
In verband met de beperkingen rond het Coronavirus kunnen er slechts 60 bezoekers aanwezig zijn per concert. Reserveren kan uitsluitend via: orgelconcert.oosterkerk@gmail.com
U heeft alleen toegang tot de concerten indien u vooraf het toegangsgeld heeft overgemaakt op de aangegeven rekening. Reserveren is mogelijk tot de laatste donderdag voorafgaande aan het betreffende concert. Ook de verdere instructies staan vermeld op ons aangegeven e-mailadres.

De toegang bedraagt €10,00 inclusief programmaboekje (wel na afloop meenemen).
Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Het adres is: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist.
U/jij bent van harte welkom!

Orgelconcert
Zaterdag 15 augustus aanstaande zal er weer een ‘live’ orgelconcert plaatsvinden door Willem Harold Boog in de Grote of Sint-Pancratiuskerk te Emmen.

Willem Boog, die ook in 2018 in Emmen concerteerde, studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar. Zijn eindexamen orgel, kerkmuziek en improvisatie deed hij bij Jos van der Kooy. Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar privéles van Willem Hendrik Zwart.
Verder nam Willem Boog deel aan een internationale interpretatiecursus door Christoph Schoener (BRD.) van Bach en Mendelssohn werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij de Hongaarse orgelvirtuoos Istvan Bároti (Esztergom).
Willem Boog is werkzaam als kerkmusicus van de Oosterkerk in Zeist (zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum) en als Stadsorganist van de gemeente Zeist. Tijdens het jubileumconcert van de 25ste Serie Orgelconcerten in 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Wat betreft de functie van het orgel in de eredienst onderschrijft hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart: de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn.

Op het concertprogramma van 15 augustus staan de volgende werken:
Allereerst de Liedbewerking over ‘Hoe groot zijt Gij’ (2019) van de concertgever zelf.
Dit werk is vorig jaar in première gegaan voor orgel en orkest bij zijn 40-jarig jubileumconcert als concertorganist. Dan het bekende Cantabilé no. 2 (‘For you’) van de Italiaanse componist Pasini, gevolgd door de virtuoze Toccata in a-moll van Krebs, de bekendste leerling van Bach.
Na dit spektakel klinkt het ingetogen en harmonieuze Elegy (klaagzang) van de Engelse componist Thalben-Ball. Een werk om bij weg te dromen.
Van een geheel andere orde is het flitsende Carillon van de Franse orgelreus Vierne, een werk dat hij componeerde naar aanleiding van een vakantie aan Château du Longpont (Aisne). Tot besluit van dit programma kunt u luisteren naar wederom een Liedbewerking van Willem Boog: Gefigureerd koraaltrio, Fugato-finale en Koraal over ‘U kennen, uit en tot U leven’.

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur
Entree: 5 euro
Toegang/ticket alleen mogelijk door reserveren via www.grotekerkcultureel.nl
Het maximale aantal bezoekers is 60. Duur van het concert: 45 minuten

Het adres is: Schoolstraat 5 te Emmen
U bent van harte welkom!

Oranje Concert Programmaboekje

29ste Traditionele Oranjeconcert 2020
___________________________________________________________________

Maandag 27 april aanstaande is het wederom Koningsdag. Dit jaar speelt de Zeister stadsorganist Willem Harold Boog voor de 29ste keer het Traditionele Oranjeconcert in de Zeister Oosterkerk. Maar uiteraard zonder publiek vanwege de beperkingen die de overheid hanteert rond het Coronavirus.

Toch is er een oplossing gevonden om u dit feestelijke concert twee maal aan te bieden. Slotstad RTV heeft het concert met beeld en geluid opgenomen en zend het
uit middels radio en tv op maandagavond 27 april om 20.00 uur.
In verband met 75 jaar Bevrijding heeft stadsorganist Willem Boog de ‘Improvisatie-variaties over 75 jaar Bevrijding’ gecomponeerd. Dit werk zal ‘in première’ gaan op 27 april. Het complete programma zal op dinsdag 5 mei nogmaals worden uitgezonden.

Door middel van ‘live’ beeldprojectie kunt u ook vanaf de orgelspeeltafel mee kijken en luisteren naar de concertgever.
Op het programma staan werken van Boog (Toccatine en koraal ‘Wilt heden nu treden’, de première van de Improvisatie-variaties over 75 jaar Bevrijding en Bede ‘O Heer, Die daer des hemels tente spreidt’), Vivaldi (Largo-Siciliano), Lang (Tuba tune), Becker (Finale con Chorale uit Sonate II) en Zwart (Orgelhymne ‘Wilt heden nu treden’ en Fantasie alla Marcia over ‘Het Wilhelmus’).

Het concert begint om 20.00 uur en wordt u gratis aangeboden omdat een aantal Zeister sponsoren èn de gemeente Zeist bereid zijn om dit alles van harte te ondersteunen! Onder andere op de prachtige poster en in het digitale programmaboekje kunt u vooraf en tijdens de uitzending zien welke sponsoren dit voor u mede hebben mogelijk gemaakt. Waarvoor onze grote dank!

Uitzending: maandag 27 april om 20.00 uur en dinsdag 5 mei om 20.00 uur.
Slotstad RTV:
• TV: KPN 1467, T-Mobile 848, Ziggo 40
• Radio: FM 107
• Internet: www.slotstad.nl
• Facebook en YouTube: Willem Harold Boog
• www.boogconcerten.nl

__________________________________________________________________

Door de nieuwste maatregelen van de overheid ter bestrijding van het coronavirus, kan het concert op 11 april niet doorgaan.
__________________________________________________________________

Psalmzangavond
___________________________________________________________________

Uit dankbaarheid van Gebed tot Lofzang

Zaterdag 2 november aanstaande zal in de Grote Kerk te Nijkerk (Holkerstraat 1) een bijzonder concert plaatsvinden met als thema ‘Psalmzangavond, uit dankbaarheid van Gebed tot Lofzang’.

Dit jaar viert Willem Harold Boog zijn 40 jarig jubileum als concertorganist. Met concerten in onder andere Rotterdam (Laurenskerk) en Brugge (Sint-Salvatorkathedraal) zijn er al verschillende hoogtepunten geweest, maar om zijn dank te uiten, voor de rijke periode van 40 jaar, organiseert hij een Psalmzangavond in de Grote Kerk. Uit dankbaarheid van Gebed tot Lofzang. Medewerking wordt verleent door ds. J.J.G. den Boer uit Nijkerk, die een korte toelichting zal geven bij de Psalmen.

Het programma bestaat uit een zeer gevarieerd aantal Psalmbewerkingen van de hand van de jubilaris. Na een korte toelichting klinkt de Psalmbewerking met aansluitend de samenzang.
Het gaat achtereenvolgens om de Psalmen 139, 42, 116, 103, 24, 40, 118, 72 en 150.

Het concert begint om 20.00 uur uur (kerk geopend vanaf 19.30 uur).
De toegang is GRATIS, wel is er een collecte voor de onkosten.
U/jij bent van harte welkom!
___________________________________________________________________

JUBILEUMCONCERT 

___________________________________________________________________

De Zeister stadsorganist en kerkmusicus Willem Harold Boog mag dit jaar zijn 40-jarig jubileum als concertorganist vieren.

In het bekende Figi Theater in Zeist (Het Rond 2) vindt op zaterdag 16 november aanstaande het grote jubileumconcert plaats. Medewerking wordt verleent door het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist onder leiding van Arnold Span, de pianist Wouter Harbers, trompettist Maurice van Dijk en het vocale Trio Bel Ami. Willem Boog zal het drie klaviers ‘Cavaillé-Coll’ concertorgel van Johannes Orgelbouw bespelen.

Er zullen muziekwerken worden uitgevoerd voor orgel en orkest (première ‘How great Thou Art’ van Willem Boog, de Hollandse Rhapsodie van Feike Asma en de Suite Gotique van Léon Boëllmann, alles gearrangeerd door Gert Buitenhuis) en werken voor orgel solo (Occasional Concerto van Georg Fr. Händel, Passacaglia ‘Jesu meine Freude’ van Sigfrid Karg-Elert, een Beatles medley en de Ouverture ‘Dankt, dankt nu allen God’ van Willem Hendrik Zwart). Verder klinken er werken voor solo orkest (Guilmant), trompet met vleugel en orgel (onder andere Marcello, Guilmant en Händel) en er is solozang door het Trio Bel Ami. Tijdens dit concert zal aan de Zeister wethouder Marcel Fluitman een ‘promotie’ CD van Willem Boog gepresenteerd worden en er zal een persoonlijke toespraak zijn door Cees Baan. Kortom: een concert om niet te missen!
Reserveren kunt u via: https://kunstenhuis.stager.nl/web/tickets/376990
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt €15,00 en t/m 16 jaar €10,00.

Iedereen is van harte welkom om dit jubileum mee te vieren!

___________________________________________________________________

OPEN MONUMENTENDAG

___________________________________________________________________

Elk jaar op de tweede zaterdag van september vindt de Nationale Orgeldag plaats.
Deze dag valt ook dit jaar weer samen met Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019.

Het landelijk thema van Open Monumentendag is: ‘Plekken van plezier’ en ‘Van Bach tot Beatles’

In Zeist en Den Dolder zijn op deze dag drie kerken geopend en u kunt de kerken en de orgels bekijken en beluisteren tijdens de vierde Zeister Orgeltour. Maar… er is meer!

Initiatiefnemer en Zeister stadsorganist Willem Harold Boog zal op de verschillende locaties samenwerken met respectievelijk het Trio Bel AMI (zang), de ‘Lichtruim bigband’ (swing), het ‘Socrateskoor’ o.l.v. Sven Boogert en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.

Om 11.00 uur is de start in de Maria Christinakerk te Den Dolder.
De uitvoerenden zijn Willem Boog (orgel), Trio Bel AMI (zang) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.U kunt luisteren naar werken van onder andere Manfredini, Bach/arr. W.H. Boog en een Beatles medley.

Vanaf 13.30 uur kunt u komen luisteren in de Christelijke Gereformeerde kerk aan de Bergweg 32, met het prachtige Van den Heuvel-orgel. Uitvoerenden zijn hier het ‘Socrateskoor’ o.l.v. Sven Boogert, Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.
Op het programma staan delen uit ‘The Messiah’ van G.Fr. Händel (koor, orgel en trompet), delen uit Concerti van Händel in een arrangement van Dupré (orgel), Manfredini en Boog (Psalm 138).

Om 16.00 uur het derde en laatste concert in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist (Zusterplein) met het prachtige Bätz-orgel. Hier kunt u luisteren naar de ‘Lichtruim bigband’ (swing), Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat. Op het programma staan werken van Manfredini, Hesford (Paganini-variaties), Young (Toccata) en lichter repertoire van onder andere Ellington, Garland, Rodgers en Anderson (met orgel).

Toegang: gratis!
Iedereen is van harte welkom!

___________________________________________________________________

27ste Serie Orgelconcerten
Oosterkerk Zeist

In de maand augustus
wordt voor de 27ste achtereenvolgende keer
de Internationale Zomerserie Orgelconcerten
in de Zeister Oosterkerk georganiseerd door
de jubilerende Stadsorganist
Willem Harold Boog.

Er zijn weer
prachtige programma’s samengesteld door
bekende organisten
uit België (top organist!),
Seoul en Nederland.

Als rode draad door deze serie
lopen de 6 Orgelsonates van Felix Mendelssohn Bartholdy.

3 augustus
Ignace Michiels
(Sint-Salvatorkathedraal Brugge)
Bach, Mendelssohn (Sonate 4),
Bossi, Faulkes, Dubois, Callaerts, Peeters en Jongen (Toccata).

Een unieke kans om deze organist van absolute wereldklasse te kunnen beluisteren!

10 augustus​
Stadsorganist Willem Harold Boog en Elbert Drost
verzoekprogramma
Mendelssohn (Sonaten 3 en 5), Bach, de Lange (Carillon), Zwart (Psalm 121),
Karg-Elert (‘Titanic’), Lang, Büsser, Franck en Boog (Psalm 150)

17 augustus​
Rien Donkersloot (Amersfoort) Stanford, Bach, Mendelssohn (Sonate 6), Franck (Choral 3), Rachmaninov, Improvisatie en Widor

24 augustus
Vincent de Vries (Seoul)
Zwart, Nardini, Bach,
Mendelssohn (Sonate 1), Bedard, Widor en Asma

31 augustus​
Jubileumconcert Stadsorganist
Willem Harold Boog
met twee orgels
en carillon ​(Boudewijn Zwart)
o.a. Marcello, Zwart, Krebs, Händel, Mendelssohn (Sonate 2), Renaud en Vierne (Carillon),
tevens presentatie Koraalbundel
door prof. dr. Hans Fidom.

Voldoende redenen
u van harte uit te nodigen om bij deze concerten aanwezig te zijn. U kunt het virtuoze spel van de diverse organisten weer live meemaken in de kerk door middel van een beeldprojecties vanaf de speeltafel.

In de pauzes is er koffie of thee verkrijgbaar en kunt u elkaar ontmoeten.

De concerten beginnen om 19:30 uur.
De kerk is open vanaf 19:00 uur. De toegang bedraagt €10,00 inclusief programmaboekje. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Het adres is: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist.

U/jij bent van harte welkom!

____________________________________________________________________________

Orgelplusconcert door leerlingen van Willem Harold Boog
zaterdag 22 juni 2019 aanvang 14.30 uur
Oosterkerk Zeist Woudenbergseweg 44
____________________________________________________________________________

Petry Erkelens (Nijkerk)
Franck (Elégie) Micheelsen (Toccatine)

Johan van der Vliet (Ederveen)
Bach (Praeludium und Fuge e-moll, BWV 555) J. Zwart (Psalm 75)

Anton Blankenstijn (Werkhoven)
Bach (Praeludium und Fuge g-moll, BWV 558) J. Zwart (Psalm 91)

Jelte Brink (Nijkerk)
Bach (Fuge C-Dur, BWV 952) Scarlatti (Sonata D-Dur)
Franck (Andante en Ré-majeur)

Hendrikus Jonker (Swifterbant)
Franck (Prélude, Fugue et Variation, opus 18) W.H. Zwart (Psalm 84) 

Dirkjan Verdoes (Nunspeet)
Bach (O Mensch, bewein, BWV 622) Franck (Andantino)
Verdoes (Psalm 73 en Psalm 105)

Elbert Drost (Ederveen)
Bach (Trio G-Dur, BWV 1027a)
Guilmant (Menuetto uit Sonate IV, opus 61) W.H. Zwart (Psalm 25) 

Toegang gratis (incl. traktatie), wel collecte

Iedereen van harte welkom !

Orgelplusconcert Broedergemeente
___________________________________________________________________

Zaterdag 29 juni aanstaande zal er voor de tweede achtereenvolgende keer een bijzonder Orgelplusconcert plaatsvinden in de Evangelische Broedergemeente in Zeist (Zusterplein 20). De jubilerende Stadsorganist Willem Harold Boog speelt samen met de pianist Wouter Harbers en het Kerkkoor Driebergen!

Uitgevoerd gaan worden verschillende solowerken voor orgel en piano, maar ook kleurrijke combinaties van beide instrumenten en werken met koor.

Op het programma staat Mozart (Adagio, KV 488 in een uitvoering voor orgel en vleugel), Händel, Bach (Arioso, BWV 156), Buxtehude, Grieg, Chopin (Nocturne in Es, opus 9), Fauré (Cantique de Jean Racine), Broekhuis (The Rose) en Franck (Grand Choeur no. 1 in C voor orgel en vleugel).

Na de pauze, waarin u en jij onder het genot van een kopje koffie/thee/fris de musici en anderen kunt ontmoeten, vervolgen we met Guilmant (Pastorale, opus 26 voor orgel en vleugel), Mozart (Variaties over ‘Ah! vous dirai-je, Maman’), Broekhuis, Boog (Koraalvariaties), Hesford (Paganini-variaties, opus 68) en Hayes (The Prayer). Een rijk gevarieerd en feestelijk gezinsprogramma!

Het concert begint om 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.
Duur van het concert: 75 minuten en een pauze
De toegang bedraagt € 10,00 en kinderen tot 14 jaar zijn gratis.

Het adres is: Evangelische Broedergemeente Zeist, Zusterplein 20

U/jij bent van harte welkom!_________________________________________________________________

Orgelplusconcert met samenzang
___________________________________________________________________

Maandag 10 juni, tweede Pinksterdag aanstaande zal er in de Nieuwe- of Bethelkerk in Zeist (Boulevard 2a) een Orgelplusconcert met samenzang plaatsvinden, met als thema ‘Pinksteren’. Dit concert wordt georganiseerd en gespeeld door Stadsorganist Willem Harold Boog met medewerking van de bekende fluitiste Marjolein de Wit.

Het programma mag zeer afwisselende genoemd worden: van koraalbewerkingen en samenzang tot wat ‘luchtiger’ repertoire als de Traditional ‘Irish spirit’ en ‘Tuba Tune’ van Craig Lang. En dat alles rond het thema ‘Pinksteren’.

Van Zwart klinkt allereerst de Meditatie, Canonisch voorspel en Koraal over O Heil’ge Geest, daal op ons neer, gevolgd door samenzang. Vervolgens een improvisatie (fluit solo), Tuba Tune van Lang, Twee koraalbewerkingen over bekende Pinksterliederen van respectievelijk Asma en Schuurman, het bekende Bist du bei mir van Bach en de Aria uit Suite Antique van Rutter. Van Karg-Elert speelt Willem Boog het Choral-trio (opus 65) over O Durchbrecher aller Bande, gevolgd door samenzang. Marjolein de Wit improviseert opnieuw over een bekend Pinksterlied, waarna de Koraal-meditatie over Kom Schepper God, o Heil’ge Geest met Vrede van God klinkt van Willem Boog, ook nu gevolgd door samenzang. Als ‘muziek met een knipoog’ kunt u luisteren naar de Traditionals ‘Brian’s Boru’s March’ en ‘Irish spirit’ (met een èchte verrassing!) en van Morricone het bekende ‘Gabriëls Oboe’. Ter afsluiting klinken twee prachtige orgelwerken: Cantilène en koraal over Als ik Hem maar kenne van Willem Boog en de bekende Fantasie en Fuga over Psalm 72: 11 van Zwart, uiteraard met aansluitende samenzang.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang bedraagt € 8,00 en kinderen tot 14 jaar zijn gratis.

Het adres is: Nieuwe- of Bethelkerk, Boulevard 2a in Zeist
U/jij bent van harte welkom!_________________________________________________________________

Klik hier voor een groot formaat van de poster.

28ste Traditionele Oranjeconcert
___________________________________________________________________

Zaterdag 27 april aanstaande zal er voor de 28ste keer het Traditionele Oranjeconcert plaatsvinden in de Zeister Oosterkerk. Dit concert wordt, zoals gewoonlijk, georganiseerd en gespeeld door de jubilerende Stadsorganist Willem Harold Boog, die dit jaar 40 jaar concertorganist is.

Door middel van ‘live’ beeldprojectie kunt u vanaf de orgelspeeltafel mee kijken en luisteren naar de concertgever.
Op het programma staan werken van onder andere Pachelbel (Cianona), Lang (Tuba Tune), W.H. Zwart (‘Merck toch hoe sterck’ variaties), Pomper (Andante con moto), Callaerts (zijn beroemde Toccata), Boog (twee Valerius liederen) en J. Zwart (Orgelhymne ‘Wilt heden nu treden’ en Fantasie alla Marcia over ‘Het Wilhelmus’) met aansluitende samenzang.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.
De toegang bedraagt € 7,00 (incl. oranjebittertje) en kinderen tot 14 jaar zijn gratis.

Het adres is: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist.
U/jij bent van harte welkom!

___________________________________________________________________

 Passieconcert Den Dolder
___________________________________________________________________

‘Stille’ zaterdag 20 april aanstaande zal er voor de tweede keer een Passieconcert plaatsvinden in de Maria Christinakerk te Den Dolder. Dit concert wordt georganiseerd en gespeeld door de Zeister Stadsorganist Willem Harold Boog, die dit jaar zijn 40-jarig jubileum als concertorganist viert. Medewerking verlenen verder de sopraan Miranda van Soest, de alt Marga Oostindie en de celliste Maaike Roelofs.

Vanwege de treffende inhoud met de Bijbelse betekenis van stille zaterdag, zal opnieuw het bekende Stabat Mater (1736) van Giovanni Battista Pergolesi worden uitgevoerd. Dit prachtige twaalfdelige werk schildert het verdriet van Maria onder het kruis van Jezus. Het werk is gecomponeerd in opdracht van Alessandro Scarlatti en verschillende thema’s zijn gebruikt door niemand minder dan Johann Sebastian Bach.

Anders dan vorig jaar wordt het programma aangevuld met werken van Pachelbel (Partita over ‘Alle Menschen müssen sterben’) en Dienel (‘O Welt, ich muss dich lassen’) voor orgel. Het concert eindigt met het ontroerende Arioso (‘Ich stehe mit einem Fusz im Grabe’ | BWV 1056) van Bach, een solowerk voor cello en orgel.

Het concert begint om 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur.
Duur van het concert: 60 minuten.
De toegang bedraagt € 10,00 en kinderen tot 14 jaar zijn gratis.

Het adres is: Maria Christinakerk, Dolderseweg 123 – 3734 BG Den Dolder
U bent van harte welkom!

___________________________________________________________________

Orgelplusconcert Johanneskerk Peize
___________________________________________________________________

Thema: ‘Van Händel en Bach tot Lienen aan Locht’

Op zaterdagmiddag 30 maart a.s. zullen de organist Willem Harold Boog en celliste en zangeres Maaike Roelofs een ‘orgelplusconcert’ geven in de Johanneskerk van Peize. Het programma is een bijzondere samenstelling van klassieke muziek door orgelsolo, cellosolo en cello en orgel samen, en de liederen gemaakt op de gedichten van de Groninger dichter Lerus Roelofs, de vader van Maaike.

De cd ‘Lienen aan Locht’ is uitgebracht in 2017. Verschillende componisten hebben
muziek gemaakt op de gedichten van Lerus Roelofs, o.a. Paul Prenen. Maaike Roelofs speelt met cello en zingt, naast repertoire van deze cd, ook werken van Bach (Allemande en Arioso) en Paradis (Sicilienne).

De Zeister Stadsorganist Willem Harold Boog, die dit jaar zijn 40 jarig jubileum als concert organist mag vieren, zal orgelwerken van Händel (‘The Royal Fireworks Music’), Bach, Hesford (Paganini-variaties) en Boog (Koraalbewerking) ten gehore brengen met het prachtige Schnitger/Hinsz/Van Oeckelen-orgel, tevens het oudste en grootste orgel van Drenthe. De musici verheugen zich erg op het concert vanwege de frisse en vernieuwende combinatie van instrumenten en de programmering.

Het concert, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Culturele Kring Peize en Muziek Coörperatie Peize en Gemeente Noorderveld, begint om 15.00 uur en de toegang is 10 euro (kinderen t/m 14 jaar zijn gratis). In de pauze kunt u kennismaken met elkaar en met de musici onder het genot van iets lekkers. U/jij bent van harte welkom!

___________________________________________________________________

Programma 18 oktober 2018

ORGELCONCERT
Willem Harold Boog
Grote Kerk Harderwijk
D.V. donderdag 18 oktober 2018
aanvang 20.00 uur.
Thema: Willem Hendrik Zwart
PROGRAMMA:
1a.
Willem Hendrik Zwart
Feestvoorspel Psalm 81
1b.
Meditatie, canonisch voorspel en koraal over
‘O Heil’ge Geest daal op ons neer’
2.
Johann Pachelbel
Praeludium in d
3.
Johann Sebastian Bach
Choralvorspiel, BWV 721‘Erbarm’ Dich mein, o Herre Gott’
4.
Paul Gerhardt
Fantasie a 5 voci | opus 1
‘Aus tiefer Not schrei ich zu Dir’
5a.
Willem Hendrik Zwart
Toccata Psalm 146 (‘nieuw’)
‘Prijs den Heer met blijde galmen’
5b.
Willem Hendrik Zwart 
Liedbewerking ‘Verlosser, Vriend, Gij Hoop en Lust’
6.
René Louis Becker
Finale uit Sonate II in F-major
opus 41
7.
Willem Harold Boog
Parafrase ‘Neem mijn leven,
laat het Heer, toegewijd zijn
aan Uw eer’
8.
Willem Hendrik Zwart
Fantasie Psalm 25

2018: 26e Serie Orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk.

2018: 26e Serie Orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk. Klik HIER voor een groot formaat van de poster.

Traditioneel Oranjeconcert op vrijdag 27 april 2018

D.V. vrijdag 27 april aanstaandezal er voor de 27ste keer het Traditionele Oranjeconcert plaatsvinden in de Zeister Oosterkerk.

Dit concert wordt, zoals gewoonlijk, georganiseerd en gespeeld door Stadsorganist Willem Harold Boog. Door middel van ‘live’ beeldprojectie kunt u vanaf de orgelspeeltafel mee kijken en luisteren naar de concertgever.

Op het programma staan werken van onder andere:

Boog
Suite over ‘Koninklijke Psalmen’

Händel
delen uit Concerto VII

Bach
Toccata und Fuge d-moll
BWV 565

Rinck
Variaties en Finale
over ‘God save the King’

Mulder
Oranje-fantasie

Guilmant
March upon Händel’s
‘Lift up your heads’

Zwart
Fantasie alla Marcia
over ‘Het Wilhelmus’
met aansluitende samenzang

Het concert begint om 20.00 uur De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 7,00 incl. oranjebittertje.
Kinderen tot 14 jaar zijn gratis

Het adres is: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44
3701 BC Zeist

U bent van harte welkom!

www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl

 

Poster jubileum begraafplaats Zeist

Hervormingsconcert “500 jaar reformatie” 31 oktober 2017

Dinsdag 31 oktober aanstaande, op de dag van 500 jaar Reformatie, zal in de Grote Kerk te Nijkerk een bijzonder concert plaatsvinden met als thema ‘500 jaar Reformatie’.

Aan dit concert werken mee de bekende dichter/predikant André Troost uit Ermelo, het samengesteld Tiener-, Jeugd- en Kleinkoor ‘de Regenboog’ uit Nijkerk onder leiding van Wilma Gardebroek en de Nijkerker organist Willem Harold Boog.

Aan de hand van de vijf Reformatorische pijlers Sola Fide, Sola Gratia, Sola Scriptura, Solus Christus en Soli Deo Gloria wordt in declamatie en samenzang volop aandacht besteed aan de liederen van Maarten Luther.

Het programma bestaat uit bekende koor- en samenzangen (onder andere het Lutherlied, Het Gebed des Heeren, Maranatha, Kom tot ons de wereld wacht, Psalmen 25 en 100/134) en orgelsoli (onder andere Cantabile (opus 28) Christ unser Herr zum Jordan kam van M. Dupré | Fantasie a 5 voci (opus 1) Aus tiefer Not schrei ich zu Dir van P. Gerhardt | Fantasie Psalm 25 van W.H. Zwart en de Fantasie over het Lutherlied van Feike Asma en van Jan Zwart) en uiteraard declamaties van de hand van André Troost.

Het concert begint om 19.30 uur (kerk geopend vanaf 19.00 uur).

De toegang is GRATIS, wel is er een collecte voor de onkosten.

U/jij bent van harte welkom!

Hervormingsconcert 2017

Orgeldag rondom Willem Hendrik Zwart (29 april 2017)

Meer informatie volgt later. Zie voor meer informatie onderstaande poster.

Orgeldag rondom Willem Hendrik Zwart

Hervormingsconcert 2016

Op D.V. zaterdag 29 oktober 2016 aanstaande zal er in de Grote Kerk te Nijkerk een bijzonder concert plaatsvinden met als thema ‘Gedenkdag van de Reformatie’.

Aan dit concert werken mee de bekende dichter/predikant André Troost, het Samengesteld jeugdkoor ‘de Regenboog’ uit Nijkerk onder leiding van Wilma Gardebroek en organist/kerkmusicus Willem Harold Boog. Lees verder…

poster-willem-hervormingsconcert-2016

Eerste Zeister Orgeltour

Elk jaar op de tweede zaterdag van september vindt ook de Nationale Orgeldag plaats. Die dag valt samen met Open Monumentendag op 10 september 2016. De Nationale Orgeldag gaat elk jaar officieel van start met een manifestatie die telkens in een andere provincie plaatsvindt.

In Zeist zijn op deze dag 4 kerken geopend en kunt u de kerk en de orgels bekijken en beluisteren.

In de Oude kerk staat een orgel gebouwd door de orgelbouwer Bätz en werd op 5 november 1843 in gebruik genomen. Het orgel in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente te Zeist werd in 1883 gebouwd door de firma Witte. Het hoofdorgel in de NoorderLicht-kerk is in 1931 gebouwd door de firma H.W. Flentrop te Zaandam en in de Oosterkerk plaatste de firma H.W. Flentrop in 1936 een orgel met een open opstelling en een pneumatische tractuur.

De Zeister Stadsorganist, Willem Harold Boog, die als Kerkmusicus verbonden is aan de Oosterkerk, zal in de loop van de dag op ieder orgel een orgelconcert geven van ongeveer 30 minuten en de specifieke klanken van het orgel laten horen. Het slotconcert van de dag zal plaatsvinden in de Oosterkerk. Een unieke kans om eens deze mooie Zeister monumentale orgels te beluisteren en te bekijken. Klik hier voor de poster met het programma

Op zaterdag 18 juni 2016 een Benefietconcert t.b.v. de Leprazending in “de Fontein” te Nijkerk. Klik hier voor meer informatie

Hieronder de agenda voor concerten in 2016. Voor een grotere versie klik op onderstaande afbeelding.

Overzicht concerten 2016 klein 04052016