‘Nostalgische orgelconcert’ in Kampen

Header
KAMPEN – In de Bovenkerk te Kampen vindt zaterdag 12 november een bijzonder Orgelplusconcert plaats met als thema ‘Nostalgische orgelwerken en Nederlandse koraalbewerkingen’. Dit concert wordt gegeven door de organisten Willem Harold Boog (Nijkerk) en Harry Hamer (Kampen).

Beide organisten hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdient in de orgelwereld, met name als het gaat over de typische ‘Hollandse Koraalkunst’. Willem Harold Boog (www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl) als bekende leerling van wijlen Willem Hendrik Zwart en bekend als Stadsorganist van Zeist en van zijn vele orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk. Harry Hamer (www.harryhamer.nl ) is bekend als Kamper concert organist, koordirigent en ‘allround’ muziekdocent aan ‘Quintus’ centrum voor kunsteducatie in Kampen.

Op het programma staan werken van achtereenvolgens Asma (Komt als kind’ren van het Licht), Händel (2 delen uit Concerto II), Boëllmann (delen uit de ‘Suite Gotique’), Mulder (Wat God doet dat is welgedaan) en Zwart (Fantasie over het Lutherlied). Dit alles gespeeld door Harry Hamer.

Aansluitend speelt Willem Harold Boog werken van Zwart (Symfonische Fantasie Psalm 130), Händel (2 delen uit Concerto X), Rheinberger (Cantilena), Guilmant (Finale uit Sonate IV) en Zwart (Fantasie Psalm 71 en de Liedbewerking Kom tot Uw Heiland).

Er is ‘live’ beeldprojectie vanaf de speeltafel van het majestueuze Hinz-orgel en het concert begint om 19.30 uur. De Bovenkerk, aan de Koornmarkt 28,  is geopend vanaf 19.00 uur.De entree is slecht 7 euro. U bent allemaal van harte welkom!

info: T 06 8158 5846 | www.boogconcerten.nl

poster-orgelplus-concert-kampen-21102016